Over TCG

Wat is TCG?

Traditionale Chinese Geneeskunde (TCG) is een oud genezingssysteem dat holistisch van aard is, uitgebreid in perspectief en veelzijdig in toepassing:

  • Oudheid – TCG is een goed gevestigde en effectieve vorm van genezing dat gebaseerd is op een rijke geschiedenis van inzicht en praktische ervaring verzameld gedurende duizenden jaren.
  • Holistisch – In de TCG-theorie worden alle aspecten van ons wezen (lichaam, gedachte, emotie, geest) beschouwd als innig verbonden met elkaar en met onze omgeving.
  • Uitgebreid – TCG richt zich op meer dan alleen de uiterlijke symptomen door zowel de oorzaak als de manifestaties van ziektes aan te pakken.
  • Veelzijdig – Verschillende modaliteiten van TCG zoals acupunctuur, kruiden therapie, Tuina massage werken samen om ziektes te behandelen en te voorkomen, om gezondheid en heelheid te herstellen, en om welzijn te behouden en te verbeteren.

Het doel van TCG is om het aangeboren helende vermogen van het lichaam te stimuleren en de harmonie te herstellen door  reguleren, balanceren en de stroom van energie vrij maken.

Elke TCG-modaliteit bereikt dit op verschillende manieren.

Terug

More :

Wat is Acupunctuur?

Wat is Tuina massage?

Wat is Kruiden therapie?