Over Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur herstelt gezondheid en harmonie door het inbrengen van fijn, eenmalig gebruik, gesteriliseerde naalden op bepaalde punten, gekozen in overeenstemming met de individuele behoeften van de patiënt en de TCG-diagnose.

Doet acupunctuur pijn?

Een vorm van sensatie wordt meestal ervaren tijdens een acupunctuurbehandeling. In het algemeen is pijn niet het gewenste resultaat, hoewel wordt er een prikkelende sensatie over het algemeen gevoeld wanneer de naalden voor het eerst door de huid wordt gestoken.

Wat zal ik voelen?

Acupunctuur kan verschillende sensaties oproepen op basis van locatie, diepte en manipulatie van de naalden en, natuurlijk, de reactie van het individu.

Veelvoorkomende ervaringen zijn tintelingen, zwaarte, uitzetting, gevoelloosheid, een doffe pijn en een gevoel dat van het punt van inbrengen weg straalt, of wellicht helemaal niets.

Zijn er schadelijke bijwerkingen?

Acupunctuur is een invasieve procedure en mag daarom alleen worden toegepast door de behandelaars die de juiste training hebben gehad. Dus is het bewezen dat het een veilige en effectieve behandelingsvorm is. Bijwerkingen, indien aanwezig, zijn meestal mild van aard en verdwijnen snel na de behandeling. Deze kunnen kneuzingen en flauwvallen zijn. Ernstige bijwerkingen zoals huidinfectie, overdracht van ziekten zoals HIV, Hepatitis B & C en pneumothorax kunnen optreden als het verkeerd wordt uitgevoerd of als de behandelaar niet goed opgeleid is.

Terug

more …