Algemene Vragen (Praktijk)

1Q. Hoe kan ik een afspraak maken?
1A. Bel op 0613623675. Email, SMS of What’sapp is ook mogelijk en wordt aangeraden.

2Q. Wat als ik niet op tijd bij mijn afspraak kan zijn?
2A. In dit geval, gelieve u tenminste 24 uur van tevoren de afspraak te annuleren of te verzetten, dan wordt deze afspraak niet in rekening gebracht. Over niet nagekomende afspraak kunt u hier meer vinden.

3Q. Hoe lang duurt een afspraak ?
3A. Het kan verschillend zijn en hangt af van de factoren o.a. hoe druk de praktijk is, de conditie van de patiënt, de form van de behandeling ezv. Maar, in het algemeen, duurt ongeveer 90 tot 120 minuten voor een nieuwe patiënt bij het eerste bezoek. Voor een vervolg afspraak duurt het ongeveer 30 tot 60 minuten.

4Q. Wat kan ik verwachten tijdens de afspraak?
4A. Dit is een 3-stappen proces :

  1. Informatie verzameling
  2. Diagnose
  3. Behandeling

5Q. Hoe lang zal het duren voordat ik beter voel?
5A. Resultaat zal variëren per persoon. Een algemene vuistregel is dat een acute/korte termijn aandoening minder behandelingen vereist dan een chronische/lange termijn aandoening (Hoewel het soms andersom kan zijn).

6Q. Wordt de behandeling verzekerd en vergoed?
6A. Acupunctuur en Tuina Massage therapie zijn gedekt en vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Het is aanbevolen dat u bij uw zorgverzekeringsmaatschappij navraagt voordat u een afspraak gaat maken. Klik hier voor meer informatie.

7Q. Wat zijn de kosten?
7A. Kosten voor acupunctuur en Tuina Massage therapie kunt u hier vinden. Kruiden kosten zijn niet inbegrepen.

8Q. Hoe kan ik betalen?
8A. Momenteel zijn contant betalen en bank overdrachten mogelijk. Pinnen of andere betalingsmethode is niet mogelijk. Bij bank overdrachten komen er administratie kosten bij.

9Q. Wat moet ik voorbereiden voor mijn afspraak?
9A. Hier zijn de aandacht punten :

  • Eet en drink zoals gewoonlijk.  Pas op dat u niet plotseling voor een afspraak overdreven eet, en ook niet verhongert.
  • Indien nodig, maak de blaas en de darmen leeg vóór de behandeling.
  • Een tong diagnose is een belangrijk deel van TCM.  Poets alsjeblieft voor de afspraak je tong niet, en neem geen eten of dranken met kleur.
  • Breng een lijst mee met alle medicijnen / supplementen / kruiden enz. die u momenteel gebruikt.
  • Draag losse kleding die het gemakkelijk maakt om de gebieden van het lichaam te bereiken (zoals armen, benen, buik en rug) tijdens de behandeling.
  • Voor hygiënische doeleinden, is het aangeraden om 1 laken, 2 grote handdoeken en een kleine handdoek mee te nemen.