Health Talk Forum (Gratis!)

Lente is een periode van vernieuwing en nieuwe groei.  Het is meestal gepaard met Wind die in vrijheid rond blaast en met geuren, stuifmeel, en andere kleine objecten vervoert.  In TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) correleert het met de functie van de Lever en Galblaas.  De lever correleert ook met zowel de ogen en tranen, als de nagels van de vingers en voeten.  Men zegt dat het de pezen en alle weefsels, die gerelateerd zijn aan bewegingen zoals ligamenten en spieren, regeert.  Het gerelateerde emotionele toestand is ‘boosheid’ en andere emoties zoals frustratie en depressie.

In deze tijd van het jaar, kunnen mensen zich bevinden aan de genade van de ‘wind’ of meer precies gezegd, aan de kleine onzichtbare objecten vervoert door de wind zoals stuifmeel, sporen en geuren.  Dit gevoeligheid kan ontstaan door allergieën zoals allergische rinitis, astma en bepaalde vormen van contactdermatitis. Het kan ook zijn dat mensen merken dat ze makkelijker worden geprovoceerd en geïrriteerd door hun omgeving.

Aangezien allergieën een grote probleem is, de beste remedie is om het te voorkomen.  Chinese ingrediënten kunnen, door middel van verschillende formules, ons immuun of verdedigingssystemen versterken.  Het beste is om in het begin van de lente daarmee te beginnen, of ongeveer 8 weken voordat het allergieseizoen begint.  Ook is het belangrijk om meer te ontspannen, om meer te ‘vloeien’ met ons omgeving.  Mensen die te veel moeite doen om hun leven te beheersen worden het makkelijkst beïnvloed door negatieve factoren die in het voorjaar voorkomen.

Flexibiliteit is een belangrijke woord voor het seizoen.  Probeer leniger te worden om in balans te blijven. Eet voedsel dat iets lichter is in textuur en iets ‘zuurder’ en een beetje ‘bitter’ qua smaak.  Hoewel voedingsdeskundigen nu aanbevolen om veel volwaardig voedsel te eten, onthoud dat alle voedsel licht gaar moet zijn om de celmembranen af te breken, zodat wij beter kunnen profiteren van hun voedingsstoffen. In tegenstelling tot andere dieren, onze spijsverteringssystemen kunnen cellulose niet afbreken, dus begint het afbreekproces door de hitte van het koken.  Een variatie aan groene eten speelt een belangrijke rol in ons dieet.

Zoals alle seizoenen van het jaar, moeten wij in balans blijven met het weer en niet ertegen strijden.  Zodat iedereen aangenaam en gezond het voorjaar in kan gaan !

Wilt u meer hierover weten?  Dan wilt u deze bijzondere bijeenkomst zeker niet missen!  Op 19 mei 2019, organiseert onze TCG team het eerste TCG Talk Forum!  Meld je aan en doe met ons mee! Én, het is GRATIS! Wees er snel bij want VOL=VOL (Maximaal 10 deelnemers)!  Meldt u per mail aan via praktijk.l.k.sou@gmail.com of bel direct op 0613623675!