Chinese Kruiden Therapie

Chinese Medische Kruidenimage2371

Kruidengeneeskunde is een van de belangrijkste pijlers van de Chinese geneeskunde. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die precies op de patiƫnt is afgestemd. Zo kunnen verschillende aandoeningen zeer effectief bestreden worden.

In tegenstelling tot het versnipperde karakter van de westerse kruidenkunde, waar veel kennis in de loop der eeuwen verloren is gegaan, heeft de Chinese kruidengeneeskunde zich ontwikkeld tot een volwaardig wetenschappelijk systeem. Door moderne biochemische kennis kunnen deze kruiden nu nog effectiever gebruikt worden.

In de Verenigde Staten van Amerika worden kruidengeneeswijzen beschouwd als voedings supplement. Pharmaceutische bedrijven hebben het belang en de waarde erkend van de aloude Chinese geneeskunde en hebben teams van wetenschappers in dienst genomen om de kennis te vergaren van de aloude kruidengeneeskundigen en artsen.

Bereidingswijze van de kruiden :

  1. Neem hiervoor een vuurvaste glazen pot of roestvrijstalen of geƫmailleerde pan.
  2. Bereidingswijze: In het algemeen gebruikt men een pak kruiden per dag. Doe de kruiden in de pan of pot en voeg koud water toe tot de kruiden net onder water staan.
  3. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken of trekken. Schenk dan de bereide vloeistof af (150 ml) en voeg opnieuw water toe aan de kruiden en herhaal de vorige procedure. Schenk weer de vloeistof af en meng dan beide porties. Drink een helft ‘s morgens en een helft ‘s avonds, een half uur na de maaltijd.
  4. Waarschuwing : Kruiden die nog niet gekookt zijn, dient u in de diepvries te bewaren.